logo

Сакаш хармонија? Започни ја својата трансформација со јога практика, сега!

Jогата нуди многу здравствени придобивки за нас, помагајќи да изградиме одлична практика за своето тело, душа и ум. Преку неа стануваме истовремено, флексибилни и силни. Учејќи да дишеме длабоко и свесно, го подобруваме капацитет на белите дробови и стимулираме релаксација, преку која се намалува крвниот притисок и најважно – акумулираниот стрес.

Преку свесното набљудување на себе, учиме да ги управуваме своите емоции и да создадеме за себе подобра ментална слика. Јогата кај жените помага и во ублажувањето на симптомите на ПМС и менопауза заради нејзиниот балансиран ефект на ендокриниот систем. Медитативниот аспект на јогата ја подобрува концентрацијата и фокусот, зголемувајќи ја менталната јасност.

Знаете ли дека ако се соочувате со хормонални “епизоди“ (промена на расположение, на пример) , одредени јога пози може навистина да ви помогнат во регулирањето на хормоните?

И покрај сето ова, најубавиот аспект на јога часовите е што овозможува на влезете во една голема HealthyME заедница или да добиете подршка од групата, која е од огромно значење за сечие општото здравје.

Во суштина, јогата е холистичка практика која го негува физичкото, емоционалното и менталното здравје.

Таа е рутина во која вреди да се вложи бидејќи ви носи балансиран и здрав животен стил!

Три важни придобивки од редовно практикување Хелти ЈОГА вежби се :

  1. Подобрена флексибилност и рамнотежа: Со редовна јога пракса вашето тело се истегнува, мускулите се тонизираат и ја подобрувате рамнотежата. Ова помага да вашето тело има добро држење. Можеби сега не ви е важно тоа, но кога ќе остарите, кога постои ризик за паѓање, вашето тело и држење се многу важни тогаш.
  2. Стресот се намалува и умот се разбиструва: На јога часовите освен јога вежби, практикуваме техники за дишење и медитација, со што внатрешната тензија се опушта а вашиот стрес си заминува. Ако останете фокусирани на часот, умот се разбиструва, концентрацијата се подобрува и нормално на крајот на часот добивате мир и ментална благосостојба.
  3. Јакнење и издржливост: Јогата не е само за флексибилност. Многу положби бараат сила или мускули за да вашата телесната тежина ја ставите во одредена позиција. Зголемувајќи го вашиот капацитет градите ментална сила или подобра издржливост, дури и за физичките активности во секојдневниот живот.

Почнуваме со редовна Хелти ЈОГА практика на 1 Февруари, ОНЛАЈН

вторник и четврток од 19.30 и 20.30 преку Zoom

Пиши ни порака ако сакаш да се приклучиш во прекрасната Хелти Јога заедница ❤️

Билјана Пешева ❤️

 

за авторот: Билјана  е основач на брендот Healthy Life Skills  & Healthy Yoga  каде држи семинари, ретрити, активни одмори, обуки и часови за намалување на стресот и напнатоста кај модерниот човек употребувајќи сеопфатен (холистички) пристап во работата со индивидуалците и групите. Тексот е авторски и не е одзволено копирање на делови од истиот без предходна дозвола.

Настани и активности во наредни месеци:

ОНЛАЈН ЈОГА часови      Старт 1 Февруари 2024

Mental  Detox” бесплатен предизвик   Старт 16 Февруари 2024

Хелти ЈОГА ретрит во Ќерет , Албанија– 23-26 Мај 2024

 

Layer 1