ТРИ ДНЕВЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ДЕТОКС НА ТВОЈОТ УМ ПРЕКУ

МОЌТА НА МЕДИТАЦИЈАТА 

ДАЛИ УСПЕАВТЕ  на почетокот на оваа нова година, да ја намалите напнатоста и немирот и да се смирите? Дали добро се справувате со малите (и големите) стресови кои животот Ви ги носи? Дали сакате да добиете појасно чувство за тоа кои сте, што ве кочи и што всушност сакате во вашиот живот?

Сите сме слушнале за моќта на медитацијата. Но дали знаете дека со редовно медитирање може да ги подобрите менталните функциии, да ги намалите стресот,  напнатоста, депресијата и анкциозноста.

 Дали знаевте дека преку редовна медитација може да го намалите интензитетот на вашите мисли, да ги слушнете мислите кои се ројат и течат непрекинато во вашиот ум (свесно и несвесно) и кои се поврзани со вашите негативни чувства – кои пак на крајот, влијаат врз хемијата во вашето физичко тело?

Отука Ве поканувам да се приклучете на ОТВОРЕНИОТ ТРИ ДНЕВЕН ПРЕДИЗВИК и да практикувате медитација со мене, за да го најдете одговорот кој го барате во себе и за себе !

Медитациите ќе ги водам преку ZOOM и FB во живо на
22,23,24 Јануари 2021 од 20,00 час 

СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ТУКА  

И ДОБИЈТЕ БОНУС ДВЕ ДОЛГИ СНИМЕНИ МЕДИТАЦИИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК 

Практикување на здрави иновативни методи за личен и професионален развој

Позитивниот и здрав животен поглед кон светот, луѓето и кон себе, не е само романтичен поглед со наивно верување во добрите намери на луѓето и околината, туку проактивна комуникација насочена кон позитивните аспекти на личноста на индивидуите и настаните, со кои сте во секојдневен контакт. Вештината на пронаоѓање во себе такви зони како и пронаоѓање на исти такви зони кај луѓето и настаните околу вас е предзвик кој може да го постигнете преку учество во програмите и активностите кои ви ги нудиме.

Моделот кој го користиме во нашите програми вклучува развивање на личноста на личен, социјален, емоционален, духовен, еколошки, професионален, интелектуален и физички аспект. Користиме активности и методи со кои работиме на подобрувањето на личната и професионална благосостојба, и практикуваме современи и древни техники наменети за подобрување на севкупното психо-физичко здравје и благосостојба.

 

Новости

ТРИ ДНЕВЕН ПРЕДИЗВИК ЗА ДЕТОКС НА ТВОЈОТ УМ СО БИЛЈАНА ПЕШЕВА

јануари 15th, 2021|

Сакам да Ве прашам, ДАЛИ УСПЕАВТЕ  на почетокот на оваа нова година, да ја намалите напнатоста и немирот и да се смирите? Дали добро се справувате со малите (и големите) стресови кои животот Ви ги

Го поставивте ли своите лични цели и вредности за да имате успешна и Среќна 2021 Година ?

ноември 30th, 2020|

Можеби размислувате да доживеете ново искуство, да ја смените кариерата, да научите нова вештина, или креативно да ги надминете стравовите кои Ви доминираа во 2020 година. Ако е така, тогаш ВРЕМЕ Е ЗА ВАШИТЕ НОВОГОДИШНИ

За прв пат во Македонија, современа е-платформа за неформално учење!

ноември 24th, 2020|

Прикучете се на извонредниот  ОНЛАЈН курс изработен во соработка со TrendyOnlineCourses по урнек на современите е-платформи за неформално учење. Учење преку интерент кога ТЕБЕ ти одговара, преку Видеа, Аудиа, Текстови, Вежби и Медитации, со вклучен

Load More Posts

Видео библиотека

“ Презадоволна сум после секој час и се чувствувам одлично. Добро е што постоиш инче ќе требаше да те измислиме. Благодарам од срце! “

Сузана Љ, Април 2020

“ Најдобрата за јога и медитација. “

Елена М, Април 2019

Сакам да ти  се заблагодарив за  тоа што ни се достапни часовите во секое време.  Сега си го извежбав вчерашниот час, многу ми беше убав. Бидејќи многу сакам камења ги имам насекаде низ мојот двор, фарбани, нефарбани, поголеми, помали, постојано велам  во некој друг живот јас сигурно сум била камен. Е денешново претворање во камен ми беше полн погодок, само на крај каменот ми се претвори во порозен морски сунгер. Јака како камен, во душа мека сунгер,  тоа сум си јас. Секоја дружба со тебе ми е ново и ново одврзување. Гушки, гушки <3

Сузана, Ноември 2020 , Your Content Goes Here
“ Инспирира, мотивира, подига и носи кон акција! “
Ирена А, Април 2020

“ Секоја чест Билјана за трудот кој несебично го вложуваш и шириш позитивна енергија! Прекрасни јога часови. “

Ирена С, Април 2020
“ Одлични водени медитаци. Билјана е вистински професионалец. Посебно го ценам нејзиниот ангажман во ова време- невреме. Топло ја препорачувам “
Снежана Б, Април 2020

“ Прекрасни и многу моќни медитации води Билјана “

Катерина М, Април 2020

“ Гласот на иструкторот е многу смирувачки. “

Соња М, Декември 2018

“ Најдобрата ОНЛАЈН медитација! Ти благодарам за несебичната подршка која ни ја пружаш во овие карантински денови. “

Анита К, Април 2020

“ Прекрасно како и секогаш. Ми ја враќаш насмевката и крилјата . Ти благодарам Биби што го правиш ова и што ни ги разубавуваш животите. “

Ирена И, Мај 2020

“ Прекрасно искуство за сите сетила . Фала многу Билјана “

Александра К.Б, Април 2020

“ Прекрасни онлајн часови и дружба “

Кираца К, Април 2020

“ Вежбите и медитациите во комбинација со ликот и гласот на Биљана Пешева се искуство кое ти го олеснува денот, месецот, годината… БРАВО Биљана за идејата да направиш онлајн вежби за јога и медитации во време кога на сите и те како ни е потребно! Царица си! Ти Благодарам што постоиш! “

Јасмина А, Март 2020
“Прекрасно предавање и атмосфера за работа.”
Вера Б, Јануари 2019

“ Чувство на ослободување, на енергија, на растење во себе, ете тоа ни го дава Биле со медитациите и јогата. “

Наташа Б, Март 2020

“ Дефинитивни најдобри јога часови “

Марга С, Април 2020

“Многу практични меки вештини и вештини за здрав живот! Навистина добивате она што ви треба на обуките ! “

Елена М, Април 2019

“Топло го препорачувам Healthy Life Skills на секој оној кој сака да работи на себе на физичко, ментално и духовно ниво. Редовните yoga часови се идеално структуирани за да се ослободите од напнатоста, грижите и товарот кои го носи секојдневието, додека yoga retreat-ите се нешто што задолжително треба да се искуси. На нив секогаш нурнувам длабоко во себе, доживувам прекрасни и незаборавни искуства со Билјана Пешева, се збогатувам интелектуално и социјално преку запознавање неверојатни личности со кои се дружам и понатаму. Не двоумете се, пријавете се на следниот час и на следниот yoga retreat, Биби е вистински професионалец кој ќе Ви помогне да ја откриете светлината во Вас.”

Христина В, Мај 2019
“Билјана е тренер со врвен кавлитет и која се дава 100 % на сите вежби и предавања која таа ги држи.”
Матилда С, Декември 2018
“Ако сте почетник таа ќе ве воведе во тајните на медитацијата , јогата, здравиот начин на живот и размислување, кон поврзување со своето внатрешно, суштинско јас , со многу љубов и слобода ! А, ако сте веќе искусни ќе можете со Билјана Пешева да разменувате искуства и заедно да напредувате. Топло ги препорачувам нејзините сесии.”
Даниела С, Декември 2018

“Методата на Филис Кристал ја дознав во Индија, а преку Билјана Пешева започнав да ја практикувам вистински оваа година. Со моето скромно долгогодишно искуство во духовниот развој топло би ја препорачал на секој: најтопло и најискрено ! А Билјана ја дава со огромна љубов. “

Даниел Г, Декември 2018
“Билјана е докажано најдобра во Македонија и пошироко. Патот може е долг но ти Биле, го имаш она што ќе те однесе на врвот! “
Катерина С, Декември 2018