logo

Откријте зошто треба да носите смарагдна боја оваа година

Боите имаат силно влијание врз нашите мисли и емоции.
Боите можат да ви помогнат да ги исполните вашите желби и новогодишни резолуции, односно да го насочат универзумот кон вас за да полесно ги манифестирате истите.
Оваа 2024 година според Кинеската астрологија е годината на Змејот. Бојата која носи среќа оваа година е смарагдно зелената боја. Тоа е и бојата на Healthy Life Skills логото ! 😄😄😄 Според кинеската традиција ако ја носите оваа боја, во годината на дрвениот Змеј, може по лесно да ги остварите своите желби. 🎅
 
Змејот со елемент дрво е познат по тоа што е креативен, дарежлив, амбициозен и идеалист. Во 2024 година, во годината на дрвениот Змеј, експертите за фенг шуи советуваат, да се вклучи носењето смарагдно зелено како среќна боја, со цел да се подобрат позитивните квалитети на овој знак и да се привлече среќа.
 
Смарагдно зелената е динамична и освежувачка боја која симболизира раст, обновување, хармонија и рамнотежа. Тоа е и бојата на срцевата Чакра, која е поврзана со љубов, сочуство и исцелување. Нијансите од оваа боја стимулираат, мотивираат или смируваат.
 
Носењето на смарагдно зелена боја може да ви помогне да се усогласите со тркалото на животот или природните циклуси. Оваа боја помага слободно да ги искажете своите емоции но и да се поврзете со други луѓе на еден различен, длабок и автентичен начин.
 
Година Змејот нуди за секој еден од нас, зголемени можности за изобилство и радост. А токму тоа на сите нас, ни треба 🩷
 
#Поврзаност. #Емпатија. #Контакт. #Интимност. #Блискост. #Автентичност. #Свесност. #радост
 
Така да, Ви препорачувам да ја се отворите во оваа 2024 година – Година на Змејот за да го примите целиот благослов кој Дрвениот Змеј го подготвил за Вас.
 
Среќна НОВА 2024 ! Healthy & Happy! 
 
п.с
Продолжуваме со јога вежбите за физичко и ментално здравје , онлајн и во сала од 1 Февруари 2024.
Во Јануари ќе нуркаме во себе и својата потсвест преку 4 неделниот курс Спиритуалните работилници кој почнува на 7 Јануари!
Ако сте ЗА, ајде 😃! Групата е веќе формирана !

Layer 1