logo

12 неделен курс со вежби за справување со крстот, вратот и грбот “Движи се со леснотија” со Билјана Пешева

Крстоболката и сколиозата е скоро секојдневна појава кај голем број на млади лица и луѓе на средна возраст. Начинот на кој живееме во урбаните средини го загрозува ‘рбетниот столб. Во еден ден ние седиме кога возиме кола, потоа седиме пред компјутер некои од нас и по 8 часа, седиме пред телевизор или  гледаме во мобилен. И сето тоа го правиме во неправилна положба.  Отука сосема е јасно дека на крајот на одреден период кој нашето тело може да го издржи, ќе започне да се јавува болка во главата, вратот, грбот или слабинскиот дел на рбетот која може да го ограничи начинот на кој живееме или се движиме на краток но и на долг рок.

Причина за појава на болките може да бидат различни:

– Природно стареење
– Пострауматски удари
– Воспалителни процеси
– Малигни заболувања
– Генетски – вродени заболувања
– Специфични заболувања

И сите овие причини можат да предизвикаат да започне да ви се јавува болка во главата, вратот, грбот или во крстот т.н крстоболката ( или лумбалгија).

Болките најчесто поминуваат после неколку дена со примена на антиревматски лекови но ако имаат тенденција да траат долго и ако имате често повтрувања на состојбата, највероватно е оповарен или оштетен некој диск на вашиот ‘рбетен столб, кој предходно бил дегенеративно променет од една од погоре наведените причини.

За да не се случи повторување на болката, потребно е да ги активирате мускулите на грбот, слабинскиот дел од ‘рбетот и стомакот,  како и да научите правилни позиции за држење на телото.

Е токму тука може да Ви помогнам.

Курсот ДВИЖИ СЕ СО ЛЕСНОТИЈА го  креирав со цел да ви обезбеди подршка и инспирација за редовно практикување и зајакнување на мускулите кои го држат ‘рбетниот столб исправен и стабилен.

Во текот на овие 12 недели ќе научите  како на долг рок, може да ја ублажите болката во ‘рбетот со вежбање на превентивни јога вежби.

Што добивате од овој курс:

 – Вежби

13 снимени видеа со јога вежби за превентивна и корективна заштита на рбетниот столб, со објаснувања.

 – Лекции

13 обработени лекции за сѐ што треба да знаете за вежбањето и подобрувањето на вашата психо-физичка состојба

 – Неограничен пристап

Можност неограничено да го користите овој курс без разлика на која платформа се наоѓа.

Што друго добивате како дополнителни придобивки од овој курс:

 – Бонус медитации

Добивате 3 медитации за релаксација и опуштање на телото

 – Коучинг и менторство

На ваше барање, индивидуални разговори по телефон и менторство е редовна практика во процесот на себе подобрување

– Вежбање во група

Еден месец кој вие ќе го одберете, добивате пристап за онлајн заедничко вежбање на Јога вежби за физичко и ментално здравје во Healthy Yoga

За кого е наменет овој курс?

Наменет за оние кои страдаат од крстоболка, ишијалгија, спондилоза и други пореметувања на ‘рбетниот столб. Оние кои се будат со крутост на мускулите.

Вежбите се едноставни но за да го почнете овој курс потребно е да се консултирате со стручно медицинско лице и добиете дозвола од него/неа за вежбање.

Цената на курсот изнесува  4.500 мкд но со СПЕЦИЈАЛЕН НОВОГОДИШЕН ПОПУСТ изнесува 2.900 мкд

Начин на плаќање: Уплати на жиро сметка СУНА Хелти Лајф: 300000000379694 во Комерцијална Банка

Инфо вибер 070234740

Layer 1