logo

Запознај ја Македонија за да ја сакаш повеќе – Јога ретрит Октомври 2024 во Крушево, Охрид и Скопје

Придружете се на 5-дневниот активен YOGA RETREAT во Oктомври 2024 година кој ќе се одржи во  Македонија

Јазик на кој ќе се зборува на јога ретритот: англиски

Датум: 10-ти до 15-ти Октомври 2024 година (Скопје, Крушево, Охрид) 

Програма:

10 октомври – Пристигнување во Скопје, прошетка и престој во Скопје (хотелско сместување ноќевање со појадок)
11 октомври – Утринска јога сесија, појадок и поаѓање по винскиот пат, посета на две винарии, археолошки и историски локалитети и вечерно пристигнување во Крушево
12 октомври – Активности според програмата во Крушево, на 1250 метри надморска височина. (престој на полупансион) (јога/тимска работа/медитација/игра за градење тим)
13 Октомври – Поаѓање за Охрид – град на УНЕСКО со бројни историски знаменитости и цркви. (хотелско сместување ноќевање со појадок)
14ти Октомври – Поаѓање за Скопје. и престој во Скопје (хотелско сместување ноќевање со појадок)
15 октомври – време за лет кон дома.

Не постои идеално време од годината за посета на Македонија. Сепак, луѓето велат дека Oктомври е најповолен месец. Ведри ноќи, свежи и пријатно топли есенски денови, во комбинација со јога вежби во природа.

Јогата навлегува длабоко во нашите животи, особено сега кога темпото на живот е брзо и се соочуваме со многу стресови во секојдневниот живот. Поради промената на начинот на живот во изминатите години, многу луѓе се жалат дека не можат редовно да посетуваат часови по јога поради недостаток на време и многу обврски. Еве прилика само за вас, каде за неколку дена ќе искусите антички и модерни техники за да го надминете стресот и да ги балансирате мислите и емоциите и во исто време да ја запознаете Македонија, една од најстарите земји во светот.

Сметајте го ова активно повлекување по јога како патување до себе, каде преку активностите и задачите што ќе ги имате овие пет дена, ќе ги смирите мислите и ќе ги балансирате емоциите. Што е најважно, ќе се вратите освежени и подготвени да се справите со предизвиците во секојдневниот живот кои никаде нема да ви избегаат.

Македонскиот активен  јога одмор ви нуди:

✓ 5 дена незаборавно дружење (3 ноќевања B&B, 2 ноќевања полупансион – појадок и вечера)
✓ Утрински јога вежби за физичко и ментално здравје
✓ Тимски активности
✓ Туристички посети

Место на одржување (во зависност од големината на групата,можно е да се смени хотелот)
Хотел Гарден Спа – Скопје
Хотел Монтана Крушево – хотел со 4 ѕвезди
Хотел Лебед Охрид

Вклучено во цената:

5 ноќевања во хотел Крушево Полупансион (појадок и вечера)
Скопје и Охрид (ноќевање со појадок)
Учество во активниот јога одмор

Во цената не е вклучен превозот, билетите за разни споменици кои ќе ги посетиме и други неспоменати трошоци.
ЦЕНА по лице за целиот пакет во двокреветна соба: 450 евра

Ве молиме погледнете ги сликите од претходните јога ретрити ОВДE

 

Layer 1