Што Ви ветувам дека ќе добиете за себе на овој јога ретрит:

Ќе добиете своја лична јога рутина и ќе се поврзете со својата енергија и тело

Опис на активностите:

Во овој 4 дневен ретрит, ќе научите како правилно да вежбате јога асани кои одговараат на вашата физичка конституција и еластичност. Ќе научите 2 техники за дишење  кои ќе Ви го смират умот, балансираат вашиот нервен систем, опуштат срцето и енергизираат вашето тело.  Ќе почуствувате како вашето тело ќе се детоксифицира и енергизира од капењето во термалните води во Сокобања. Ќе научите како да го слушате својот внатрешен глас и следите потребите на вашето физичко тело. И најважно ќе научите како да се чувствувате по живи, по позитивни и по среќни во сопствената кожа.

За кого е наменет овој јога ретрит?

За сите оние кои се осеќаат уморно од секојдневните обврски, сакаат да ја вратат или обноват својата енергија на природен начин и кој сакаат да бидат во контакт со своето тело и добробит.

 

 

Сместување

хотел BANJICA 3* – Сокобања https://www.banjica.co.rs/

во двокреветни и трокреветни соби

Цена по лице  128 евра или 7.700 мкд

Дата:  30.04 – 03.05.2021

 Уплата на жиро сметка на СУНА Хелти Лајф Скопје 300000000379694 со назнака СОКОБАЊА

Местата се ограничени. Пријава со уплата 50 % 

Можност за плаќање на 2 рати

 

Во цената влегува

 • 3 ноќевања

 • Полн пансион (доручек, ручек, вечера)

 • Автобуски превоз (Скопје – Соко бања -Скопје). Патувањето е со високо туристички автобус според протокол кој е активен во моментот

 • 6 часа ЈОГА вежби за физичко и ментално здравје

 • 6 часа ВЕЛНЕС Работилници за здравје и свесност

 • Бесплатно користење на џакузи базен

 • Бесплатно користење на спортни терени

 • Хотелот се наоѓа во близина на градскиот парк кој изобилува со дрва и зеленило и каде што ќе вежбаме јога

 • Факултативен излет до Сокоград и Лептерија

 

 Во цената не влегува:

 • Користење на wellness центар во хотел Сокотерме кој поседува внатрешен базен, солена соба и џакузи. Цените за дневните карти се движат од 5 до 7 евра sokoterme.net

 • Други неспоменати услуги од хотелот

 • Патничко осигурување ц-ца 150 мкд

 Други информации 

 • Цената за деца до 11 години изнесува 4650 мкд
 • Цената за оние кои не сакаат да учествуваат на јога ретритот изнесува 6.900 мкд (напомена: предност за учество имаат лицата кои учествуваат на ретритот)
 • Цената на аражманот за оние кои ќе дојдат со сопствен превоз изнесува 7.000 мкд
 • За реализација на ова патување треба да има минимум 30 лица
 • Пријави со уплата на 30 % аванс најкасно до 20.03.2021

 Напомена:

 • Ќе работиме согласно важечките протоколи за заштита од Ковид-19 и ќе ги почитуваме правилата на движење во групи.

 

Овој јога ретрит ќе го води М-р Билјана Пешева

Таа е позната по својот уникатен личен и професионален пристап  во водењето на своите програми, семинари, ретрити, едукации и работилници и тоа повеќе од десет години, во земјата и странство.
Нејзиниот пристап е холистички, (сеопфатен) и насочен кон подобрување на целокупната состојба на личноста и нејзина интеграција во општеството. Таа работи на развојот на интелектуалните и интерперсонални вештини кај луѓето употребувајќи традиционални и модерни техники и методи со кои  тие учат како да го надминат стресот и го  подобрат своето лично физичко, ментално и емотивно здравје. Нејзиното долгогодишно искуство на работа со и во групи е добиено преку едукација во трансакциска анализа на Др. Ерик Берн, едукација во човечките вредности, Едукација за сеопфатна (холистичка) благосостојба (wellness) и многу други едукации и техники.  Таа во моментот држи обуки, тренинзи и едукации онлајн и во живо на тема подобрување на комуникацијата и ослободување од негативните емоции, јога ретрити и венес активни одмори

 

ПРИЈАВИ НА МАИЛ:  HEALTHYYOGASKOPJE@GMAIL.COM