logo

Научи како да ја зголемиш својата самодоверба !

Овој програм е наменет за сите оние кои се чувстуваат несигурни и сакаат да почнат да ги менуваат работите во себе и околу себе !

24 студија студенти

Време е за се ставиш себе на прво место во својот живот!

Овој курс е  наменет за сите оние кои се чувстуваат несигурни  во себе, и сакаат да го променат тоа. Наменет е за оние кои сакаат да започнат да ги менуваат работите во себе и околу себе и да се претворат од несигурна во сигурна личност!

Верувајте, не постои подобро време од сега, да започнете да управувате со својата среќа, со својот личен живот и  конечно да станете независни од другите луѓе и мислења.

Доста беше со сите несигурности во вашот живот, со избегнување на донесување на одлуки, доста е со само-критика и затварање во себе.

Преку оваа програма  ќе усвоите нови вештини, ставови и знаења, за:

 • зголемување на самодовербата
 • зајакнување на личниот идентитет и љубовта кон себе
 • постигнување на мир и внатрешен баланс
 • воспоставување на контакт со  својата внатрешна мудрост
 • разбирање на личните, пријателските и фамилијарните односи
 • подобрување на љубовните релации со партнерот
 • ќе постигнете внатрешно ослободување од луѓето, ситуациите и настаните кои ве спречуваат да растете во животот
 • ќе добиете нови алатки за зголемување на вашата надворешна и внатрешна самодоверба

Грижата за себе никогаш не доаѓа од твојата себичност, таа доаѓа од несебичната љубов, која ја имаш во себе и која си заборавил/а дека постои.

Сакаш да станеш самоуверен и сигурен ?

 • Учи од врвен ментор, кој ќе ги сподели со тебе клучните стратегии, кои ќе ти помогнат да ја зголемиш својата сигурност и самодоверба, на долг рок !
 • Добиј алатки и стратегии кои ќе ти помогнат да го најдеш коренот на твојата несигурност, да ги дефинираш своите силни и слаби страни и да научиш како може да се трансформираш и бидеш исполнет со самодоверба, лична моќ и среќа
 • Научи стратегии за краткорочно и долгорочно зголемување на твојата самодоверба.

Што добиваш за себе од овој курс

Вежби

11 обработени лекции и вежби за личен раст и развој за сѐ што треба да знаеш за подобрување на личната самодоверба

Видео & Аудио

Снимени видео и аудио вежби за подобрување на личната самодоверба и сигурност

Неограничен пристап

Можност неограничено да го користите овој курс, во свое време.

Индивидуални консултации

На ваше барање може да закажете една бесплатна индивидуална сесија.

Искористи ја оваа единствена можност и дознај повеќе за себе

 • Лоцирај го коренот на твојата несигурност
 • Слушни го внатрешниот говор, кој ја поткопува твојата самодоверба
 • Научи како можеш да си простиш на себе, на твоите родители но и на оние кои допринеле за твојата ниска самодоверба
 • Научи како повторно да се сакаш себе си
 • Дефинирај ги твоите силни и слаби страни, и научи како истите да ги трансформираш
 • Научи нови стратегии за краткорочно и долгорочно зголемување на твојата самодоверба

ВАЖНО:

Курсот може да го следите во било кое време, и од било каде, со Ваше сопствено темпо. (Нема потреба повеќе да се вклучувате во точно одредено време и ден, Вие сте господар на своето време, Вие одлучувате колку време и кога ќе се посветите на материјалот и лекциите од овој курс).

Запознај го твојот инструктор

Билјана Пешева​

Тренер, јога инструктор, wellness coach

Билјана Пешева  е национално квалификуван обучувач за возрасни според законот за образование  во Република Македонија, проучувач на психолошкиот правец трансакциска анализа со поминато едукација во земјата и странство со повеќе од 600 работни часа, тренер за  подобрување на интелектуалните и интерпесонални вештини кај индивидуалците и организациите, духовен практикант и трагач, хата јога инструктор и тренер за сеопфатна лична благосостојба.

Билјана  е основач на брендот Healthy Life Skills  & Healthy Yoga  каде држи семинари, ретрити, активни одмори, обуки и часови за намалување на стресот и напнатоста кај модерниот човек употребувајќи сеопфатен (холистички) пристап во работата со индивидуалците и групите.

Автор и креатор на хибридните програми: “Свесно здравје”, “Создади нова слика за себе”, ”Движи се со леснотија”, “Научи како да ја зголемиш својата самодоверба”, “Ослободување од потиснати емоции”, “Циклус спиритуални работилници”, “Mентално и емотивно исцелување”,“Научи како да постигнеш своја цел” и редовно води предизвици за ментално и емотивно созревање и трансформирање преку социјалните мрежи.

Од неформално образование има посетувано психолошка едукација и групи за раст и развој од област Трансакциска Анализа во Македонија и Србија, повеќе од 600 работни часа. Билјана има поминато сертифицирана обука “Holistic health and wellness couch” со што има стекнато знаење за холистички (сеопфатен) пристап кон личноста како “Тренер за сеопфатна лична благосостојба”.
Нејзина област на експертиза е • Развој на интелектуални и интерперсонални вештини • Физичко и ментално здравје и надминување на стрес преку практикување на јога вежби • Развој на вештини за одврзување од врските кои ограничуваат- по методот на психотерапевт Филис Кристал (1914-2016) • Сеопфатен личен и професионален развој и благосостојба.

Тргнувајќи од нејзината ментална и емотивна чистота и јаснотија таа е целосно насочена кон помаѓање и подршка на жените и сите луѓе кои се чувствуваат заглавени во животот и им е потребно потик и подршка за да направат своја лична трансформација.

—————————————————————-

Најчесто поставувани прашања

Каква е содржината на овој курс?

Целосната содржина на овој курс може да ја погледнете во секцијата содржина (curriculum) која се наоѓа на почетокот на оваа страна.

Курсот се состои од 11 обработени лекции со вежби за лично истражување како и аудио и видео лекции и медитации.

Како да ги следите лекциите ?

Оваа програма е наменета за подигнување на Вашите лични потенцијали, па оттука изборот е Ваш дали ова патување кон себе, ќе го третирате со важност и посветеност.  Имајте на ум дека од секоја лекција може  да научите и добиете нешто ново за себе. Најважно од сѐ, ние возрасните учиме само од лично искуство, а не од слушање, прераскажување или од гледање, па оттука одговорноста е на вас дали активно ќе се вклучите во вежбите, задачите и медитациите !

Во лекциите има, текст (e-book), видеа, и аудио снимки, прашања и вежби кои треба да ги поминете сами.  Поминете ги по ред и запишувајте ги одговорите на прашањата и вежбите во некоја своја тетратка или во компјутер/мобилен.  Дајте си време и не трчајте низ лекциите. Некаде може ќе ви биде интересно, но некаде ќе наидете на внатрешен отпор, сепак, продолжете и завршете ја целата програма до крај !

Дали може да ве контактирам?

Како учесник на овој курс Вие може да ми напишете е-маил или да закажете термин за една бесплатна онлајн индивидуална сесија

Можете во секое време да ми кажете за вашето искуство, вашите дилеми или нејаснотии околу вежбите и темите на овој курс.

 

Вовед

1
Добредојдовте !
2:38
2
Добредојдовте во програмата за лична самодоверба и среќа
3
Приказна за конецот на Арианда
09:34
4
Медитација – Храм на тишината
08:50

Верувањата за себе

1
Коренот на твојата несигурност1
2
Приказна за славејот
03:12
3
Медитација мојата животна позиција
05:39
4
Верувањата за себе – коренот на вашата несигурност
02:25

Внатрешниот говор

1
Говорот на твојот Ум
2
Приказна за лутината
01:37
3
Медитација – Саботер, внатрешен глас
09:56

Твојот внатрешен баланс

1
Твојот баланс, извор на твојата самодоверба
2
Медитација средба со мајката
15:03
3
Медитација средба со таткото
14:10

Средба со внатрешното дете

1
Нашето дете – извор на нашата самодоверба!
04:53
2
Внатрешното дете – извор на енергија и ентузијазам
3
Mедитација со внатрешното дете
08:01

Љубовта како извор на среќа и самодоверба

1
Љубовта извор на нашата самодоверба
02:32
2
Мојот идеален партнер извор на среќа и самодоверба
3
Медитација на љубовта
09:50
4
ТЕД talks на Англиски “Разлика помеѓу здрава и нездрава релација”
12:04

Кругот на блискоста и припадноста

1
Пријателите – извор на вашата самодоверба
03:34
2
На кого му припаѓаш?

Силна и позитивна слика за себе

1
Направи своја лична анализа на себе
01:58
2
Подготовка за личен успех и среќа – Лична SWOT анализа

Лична мапа на моќ и самодоверба

1
Ти како извор на својата самодоверба
01:49
2
Дефинирај ја својата лична мапа

Практични совети како до поголема самодоверба

1
Говорот на телото како извор на твојата самодоверба
04:54
2
Практични и едноставни алатки за зголемување на самодовербата

Мојот живот извор на мојата самодоверба

1
Твојот живот е твој извор на самодоверба и поздрав за крај
02:02
2
Завршни совети
3
Добивте Ваучер -15%

Биди првиот што ќе додаде рецензија.

Ве молиме , најавете се за да оставите преглед
Купи
30-дневна гаранција за враќање на парите

Вклучува

Целосен (животен) пристап
Научи како да ја зголемиш својата самодоверба !
Цена:
4,900мкд.
Layer 1