logo

Движи се со леснотија – Онлајн курс со превентивни јога вежби

Научи како на долг рок, може да ја ублажиш болката во ‘рбетот. Наменето за оние кои страдаат од разни пореметувања на ‘рбетниот столб и на кои им треба подршка и инспирација во процесот на заздравување!

5 студија студенти

Хелти јога вежби снимени за да ви обезбедат подршка и инспирација при вежбање и надминување на болките и вкочанетоста во вашето тело.

Овој курс е наменет за оние кои:

  • страдаат од болки во ‘рбетниот столб и кичмата,(крстоболка, ишијалгија, спондилоза и други пореметувања на ‘рбетниот столб).
  • имаат вкочанетост и крутост во телото и немаат дневна рутина на вежбање
  • им треба потик и инспирација за подобрување на своето здравје
  • сакаат да се заштитат од понатамошни повреди на рбетниот столб
  • сакаат да  следат јога часови и вежби во свое време

Време е за промена и движење со леснотија !

Во овој курс Вие добивате 28 видеа кои ќе ви бидат од помош во процесот на вашето зајакнување и закрепнување, доволно за секој ден во месецот да вежбате.

Курсот е составен од

  • Видеа кои имаат превентивна цел со јога вежби наменети за подобрување на вашата физичка состојба
  • Видеа кои имаат терапевтска цел, медитации кои се наменети да го извадат стресот и напнатоста
  • Видеа кои имаат едукативна цел и се дел од редовните Хелти јога часови, наменети за воспоставување рутина и редовност во вежбањето со цел зајакнување на Вашето физичко и ментално здравје

Време е за промена и движење со леснотија !

Нека овој месец  биде месец на редовно практикување на јога вежби за да можеш да се движиш со леснотија!

Што добиваш од овој курс ?

Вежби – 26 снимени видеа

13 дваесет минутни видеа со објаснувања, направени за оние кои страдаат од повреди и болки во слабинскиот (лумбален) дел од ‘рбетниот столб, крстоболка, ишијалгија, спондилоза и други пореметувања на ‘рбетниот столб.

13 едно часовни видеа снимки од редовните хелти јога часови наменети за подобрување на физичкото и менталното здравје

Медитации – 5 снимени медитации

5 Медитации за ослободување на физичката и емотивна напнатост

Лекции – 14 лекции

14 обработени лекции за сѐ што треба да знаете за подобрување на вашата психо-физичка состојба

Неограничен пристап

Можност неограничено да го користите овој курс

Коучинг и менторство

На ваше барање, индивидуални разговори по телефон и менторство е редовна практика во процесот на себе подобрување со инструкторот Билјана Пешева

БОНУС Вежбање со група

За уплати до 25 во месецот, следува БЕСПЛАТНО УЧЕСТВО на вечерните јога онлајн часови, во месец кој вие ќе го одберете.

Запознај го твојот инструктор

Билјана Пешева​

Тренер, јога инструктор, wellness coach

Таа е позната по својот уникатен личен и професионален пристап во водењето на своите јога програми и ретрити, повеќе од десет години, во земјата и странство.

Нејзиниот пристап е холистички, (сеопфатен) и насочен кон подобрување на целокупната психо физичка состојба на личноста.

Како Јога инструктор за Healthy Yoga  работи од 2013 година на развојот на физичките вештини кај луѓето често употребувајќи традиционални во комбинација со модерни техники и методи за надминување на стресот и стравот, со цел подобрување на лично физичко, ментално и емотивно здравје на практикантот. Нејзиното знаење и вештини од областа на ЈОГА го има стекнато и добиено во изминатите триесет години од нејзините духовни учители, мудреци и светци кои ги има сретнато во живо, од Бихарската школа на јогата од Индија, во Путапарти-Индија, во Меѓународната организација Уметност на Живеење, но и од активното учество на безброј духовни и енергетски семинари во сите овие години.

Таа денес редовно одржува курсеви, ретрити и работилници од областа на јога, медитација  и техники за намалување на стресот и напнатоста наменети за модерниот човек.

Време е за себе -зајакнување!

Не се се двоумете!

Со купувањето на овој курс добивате  БОНУС  со кој влегувате во Healthy YOGA  заедницата со леснотија 🙂 

Значи, време е за промена и движење со леснотија !

Oпшти совети за вежбање

1
Општи совети за вежбање

Вовед во крстоболка и ишијас

1
Што треба да знаете за крстоболката и ишијасот
2
Што е дискус и како се поместува
3
ПРАВИЛА при вежбање

Позиции за мирување во болна (акутна) фаза

1
Како се постапува во акутна (почетна) фаза на крстоболка
2
Позиции за правилно мирување во болна (актутна) фаза на крстоболка или ишијалгија
06:29

Статички вежби за лумбалниот (слабински) 'рбет

1
Статички вежби по завршување на актутната (болна) фаза
30:25
2
Статички вежби за зајакнување на слабинскиот дел од ‘рбетниот столб

Динамични вежби за зајакнување на лумбалниот (слабински) 'рбет

1
Динамични вежби за лумбалниот (слабински) ‘рбет
2
Вежби за зајакнување на слабинскиот дел на ‘рбетниот столб
21:25

Техника за намалување на болката и опуштање на телото

1
Прогресивно намалување на болката и напнатоста преку медитација
2
Медитација за опуштање на телото и болката
11:38

Вежби со седечки ставови и наведнување напред

1
Седечки ставови и наведнување напред
2
Вежби за зајакнување на седалниот и карлично надколеничниот појас
23:38

Вежби за зајакнување на лумбосакралниот (слабински) 'рбет

1
Вежби за јакнење на стомачните и грбните мускули на лумбалниот (сакрален) ‘рбет
2
Вежби за зајакнување на лумбосакралниот (слабински) ‘рбет
19:11

Вежби за зајкнување на вратот и вратните мускули

1
Вежби за зајакнување на вратот и вратните мускули
15:47
2
Вратот важен мост помеѓу телото и главата
3
Вежби за зајкнување на мускулите на вратот

Вежби за зајкнување на вратот и грбните мускули

1
Вежби за зајакнување на вратот и грбните мускули
13:21
2
Вратот – главна алка во синџирот на комуникацијата
3
Вежби за зајакнување на грбните мускули
12:16
4
Вежби за зајакнување на телото
59:06

Вежби за зајкнување на вратот и долните грбни мускули

1
Вежби за зајакнување на ‘рбетот и грбните мускули
15:14
2
Долниот дел на грбот

Вежби за зајкнување на седално и карлично надколенични мускули

1
Вежби за зајакнување на седалните и карлично надколенични мускули 1
21:01
2
Вежби за зајакнување на седалните и надколеничните мускули 2
23:38

Вежби за зацврстување на рбетниот столб со стап

1
Зошто е добро редовно да вежбате со стап
2
Вежби со стап
21:14
3
Класичен јога час со вежби со стап
1:04

Mедитации и релаксации

1
Медитација за релаксација
14:13
2
Медитација за опуштање на телото
11:38
3
Водена медитација за контакт со внатрешното дете
12:48
4
Пасивна мускулна релаксација
56:00
5
Медитација за отпуштање на стравовите
59:06

Вежби за еластичност и флексибилност

1
Вежби за зголемување на еластичност на ‘рбетниот столб
1:05
2
Вежби за флексибилност и медитација
59:05
3
Вежби за надминување на крутост на зглобови
55:01
4
Вежби за ослободување на напнатост на зглобови
1:01
5
Вежби за болки во зглобови
58:06
6
Вежби во движење
57:06
7
Вежби за истегнување на телото во лежечки став
1:03
8
Вежби за намалување на болките во телото
59:07
9
Вежби за истегнување на цело тело
59:06
10
Вежби за чистење на мозокот
58:06
11
Вежби за истегнување и медитација со светилник
1.05

Биди првиот што ќе додаде рецензија.

Ве молиме , најавете се за да оставите преглед
Купи
30-дневна гаранција за враќање на парите

Вклучува

Целосен (животен) пристап
Движи се со леснотија – Онлајн курс со превентивни јога вежби
Цена:
3,900мкд.
Layer 1