ПРАКТИКУВАЊЕ НА ЗДРАВИ И ИНОВАТИВНИ

МЕТОДИ ЗА ЛИЧЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН РАЗВОЈ

Позитивниот и здрав животен поглед кон светот, луѓето и кон себе, не е само романтичен поглед со наивно верување во добрите намери на луѓето и околината, туку проактивна комуникација насочена кон позитивните аспекти на личноста на индивидуите и настаните, со кои сте во секојдневен контакт.  Вештината на пронаоѓање во себе такви зони како и пронаоѓање на исти такви зони кај луѓето и настаните околу вас е предзвик кој може да го постигнете преку обуките за развој на интерперсонални вештини и  вежбите за намалување на стрес со што ќе постигнете подобро физичко, емоционално и ментално здравје.

НОВ НАЧИН НА УЧЕЊЕ И НАПРЕДУВАЊЕ НА ЛИЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО ПОЛЕ 

НАРЕДНИ СЕМИНАРИ И РЕТРИТИ  2020 година

WELLNESS КОНЦЕПТ

http://healthylifeskills.mk/mk/wp-admin/fusion_lightboximage

Сакајќи да направиме вистински одмори за Вас полни со содржина и вежби,  збогатени со усвојување на стари и современи методи за надминување на стресот, учење на нови вештини со цел подобрување на својот личен или професионален живот, Ви предлагаме да  ни се придружите на еден или на сите Јога&Wellness Кампови  🙂

Концептот Велнес (Wellness)  е многу повеќе од само гледање на физичкото  здравје,  вежбање или пак исхрана. Wellness  значи  целосна интеграција на својата физичка, ментална и духовна благосостојба. Моделот кој го користиме вклучува развивање на лични социјални, емоционални, духовни, еколошки, професионални, интелектуални и физички капацитети.

Па така, во рамките на програмите, употребуваме активности со кои работиме на подобрување на личната благосостојба, вежбање јога вежби наменети за подобрување на вашето физичко и ментално здравје, практикуваме техники за дишење, имаме работилници за личен раст и развој, тим билдинг активности, некаде ќе планинариме а некаде ќе се бањаме во море или во термални води и базени.

Животна енергија најмногу ја има во природата, па сите предлози  го содржат овој сегмент кој е важен за регенерирање на вашето физичко, психичко и ментално здравје.

НОВО ! НОВО ! НОВО ! 

Healthy Yoga & Thermal SPA retreat во Луковска бања, Србија

Термин: 30.04.2020-03.05.2020 (3 ноќи)

► 3 ноќевања во хотел Копаоник, Луковска Бања

► Храна на база полн пансион (доручек, ручек, вечера)

► Автобуски превоз од Скопје, Луковска Бања и назад

► Учество во јога ретритот:

→ Вежбање јога вежби наутро и навечер

→ Медитација и техники на дишење

→ Термални води и спа центар – неограничено користење на базените

→ Разбирање на тајните на умот

→ Вечерни вежби за интроспекција

►Пријавување и повеќе инфорамции на следниот линк https://forms.gle/319LQ3a891EGgqCUA

Wellness & Yoga камп, Никити, Халкидики

Термин: 22.05.2020-25.05.2020 (3 ноќи)

► 3 ноќевања во Koviou Holiday Village http://koviouholidayvillage.com/

► Храна на база шветска маса (доручек и вечера)

► Учество во јога кампот:

→ Вежбање јога вежби наутро и навечер

→ Медитација и техники на дишење

→ Работилници за раст и развој

→ Тим билдинг активности

→ Интроспекција

→ Море, плажа и забава

►Пријавување и повеќе информации на следниот линк https://forms.gle/WnucGAFdBizuew7i9

 

Листата на реализирани кампови и слики ја имате во табот ЈОГА 🙂 http://healthylifeskills.mk/mk/joga/

 

МЕТОДИ НА РАБОТА НА КАМПОВИТЕ

 Јога вежби : Практикуваме едноставни и ефикасни хата јога вежби за истегнување и опуштање на телото, наутро  и навечер преку кои ќе си овозможите да го почуствувате и енергизирате своето тело, да ја подобрите неговата флексибилност и ги проширите внатрешните граници.

Empowerment wellness –Употребиме методи за проценка на личната и професионална благосостојба (Wellness) и за усвојување на нови вештини за интеграција на својата физичка, ментална и духовна благосостојба.

Техники за дишење: Учите  техники на дишење преку кои ќе можете да го неутрализирате  длабоко вкоренетиот стрес и го намалите заморот.  Преку практикување на техники на дишење ќе ја подобрите личната благосостојба, ќе го зголемите оптимизмот,  зајакнете менталниот фокус и ќе си ја подигнете  имунолошката функција на организмот.

Креативна визуелизација: Применуваме и техники за опуштање и визуелизирање кои се  специјално развиени за да се практикува со луѓе и кои немаат предходно искуство во тоа. Со нив се помагаа да се смири болката и вознемиреноста во умот и се добива  способност и моќ да се исклучите по своја своја воља од внатрешно вознемирувачки ситуации. Преку креативна визуелизација ќе успеете да го однесете умот кон состојба во која ќе научи да се релаксира и да биде буден истовремено, со што се постигнува чувството на проток на енергијата.

EFT (Emotional Freedom Technique)  Применуваме техника за емоционално ослободување или за само-помош, која е базирана на медицинските сознанија за поврзаноста на умот со телото. Оваа техника ја комбинира физичката корист на акупунктурата со конвенционалните психотерапии. Во овој процес не се користат игли туку се стимулираат одредени точки на телото со едноставно тапкање, фокусирајки се при тоа на некое специфично искуство од минатото. Оваа техника е насочена кон откривање на дисбалансот на телесниот енергетски систем кој е различен  во секоја една лична психологија. Корегирајки го овој дисбаланс преку тапкање на одредени места на телото се неутрализираат негативните емоции кои се врежани во нашата потсвест и се враќа енергијата, мотивираноста и исполнетоста на  практикантот.

Тишина: Применуваме сесии во кои ќе правиме интроспекција во тишина, која заедно со техниките за дишење и медитациите, резултира со длабока детоксикација и  му овозможува на вашиот ум да се опушти целосно, истовремено оставајќи можност да се изрази  автентично но и да се приклучи на внатрешниот извор на креативност и радост.

Групна работа:  Применуваме научно дизајнирани алактки за проверка на личноста, ќе усвоите поголемо разбирање за интраперсоналната комуникација која влијае врз работата на вашиот Ум и законите на умот која ќе ви овозможи подобро да се запознаете себе си и другите.

Кои придобивки ќе ги добиете од посета на еден ваков камп

Ефективност: Длабоко чувство на релаксација и одмор, што помага да се зголеми ефикасноста и продуктивноста во животот.

Среќа: Зголемување на свесноста за личното здравје и благосостојбата

Фокус: Усвојување на техники за смирување и центрирање  на умот и личниот фокус а во исто време воспоставување на активна и будна состојба на умот

Способност да се исклучите: Усвојување на вештини за одделување на стресот и напнатоста од вас самите. Способност да спиете подобро ноќе.

Одржливо однесување:  Ќе научите како самостојно да ги користите техниките  а со тоа  добивате систем на одржливо однесување кое може да ви стане камен темелник на почетокот на вистинска грижата за себе.

Радост: Ќе го разбудите скриениот потенцијал во вас самите, потенцијал кој лежи во вашето внатрешно “Дете” и кој генерира радост, ентузијазам и среќа

_________________________________________________________________________________

Повеке информации за Јога и Велнес камповите во 2020 година, ќе објавиме наскоро овде или на  Facebook страните Healthy YOGA и  Healthy Life Skills , во секцијата евенти/настани 

За било какви прашања слободно испратете ни маил на healthyyogaskopje@gmail.com

http://healthylifeskills.mk/mk/wp-admin/fusion_lightboximage

Holistic Wellness тренинзи

Тренинг за сеопфатно подобрување на личната и професионална благосостојба

Успевате ли да одржите рамнотежа во вашиот живот? Сакате ли да ги препознаете своите вредности и своите приоритети, и се разбира да научите како да им посветите доволно време на овие аспекти во животот? Уживате ли во живот сам, во пар или во својата фамилија?

Сите знаеме дека се е важно во животот, но од суштествена важност е да воспоставите баланс во важните области, за вас, во животот. Времето не минува, ние минуваме низ времето!  Но ако  го поминувате времето, исполнети со стрес, со анкциозност, чувство на празнина или безнадежност, без здравје или мир… нели е подобро да научите како да ја подобрите својата позиција во животот?  Некои од нас го поминуваат времето со пливање, некои со брод, а некои пак прелетуваат… но, како Вие, го структурирате своето  време и како го минувате вашиот  живот, е тоа е едно од прашањата кое ќе работиме на овој Холистички Велнес тренинг се со цел да се подобри вашата лична и професионална благосостојба.

Луѓето често пати  го делот својот живот само на работа и приватен живот, и сакаат да добијат две совршени половини. Но овој концепт и не е толку добар бидејќи не ги зема во предвид моменталните индивидуални цели или приоритети, кои се менливи како што тече времето.

Па така, во рамките на тренингот, ќе употребуваме активности со кои ќе работиме на подобрување на личната и професионална благосостојба, ќе работиме на развивање на здрав начин на размислување и ќе градиме здрави навики. Ќе работиме на откривање на вашите лични стрес фактори и саботажи со кои не си дозволувате да живеете  автентично и слободно.

Сеопфатниот – холистички пристап на Велнес тренингот ќе ви даде подршка на патот до остварување на своите цели.

А да работите со свој личен Велнес- Wellness тренер може да биде инспиративно, зајакнувачко и мотивирачко искуство за вас!  

Холистичкиот сепфатен  Велнес треининг е соработка помеѓу велнес  тренерот и клиентот за постигнување на целите на клиентот.

Зошто е добро да дојдете на овој тренинг ?

Ако имате потреба да ја подигнете својата благосостојба: физичка, емоционална и ментална ова е право место за вас !  На тренингот ќе направите увид во својата моментална физичка и емоционална состојба, ќе си поставите одржливи стратегии, планови за акција и нови посакувани цели во повеќе аспекти во својот животот:

 • здравје,
 • благосостојба,
 • личен раст и развој,
 • партнерски релации,
 • кариера и
 • финансии,

Во зависност од вашиот  интерес, област на фокусот тренерот може да ви помогне за поставување една од следните цели за подобрување:

 • Подобрување на ментално и емоционално здравје
 • Промени во животниот стил во однесувањето за подобрување на вашата целокупна благосостојба (здравје, професија, финансии, љубов)
 • Советување за исхрана
 • Вежбање

Што треба да очекуваш на тренингот?

Посекако велнес тренерот треба да ја слушне вашата лична ситуација, минати искуства и какви се цели имате поставено во животот. Првиот чекор најверојатно ќе биде дискусија за да дознаете што е важно за вас, зошто барате помош и што сакате да постигнете. Од тие првични разговори, заеднички ќе се работи на акционен план или цели.

Кога ви треба велнес тренинг?

Различни луѓе имаат различни потреби кога станува збор за личното добро и здравје. Ако мислите дека некој може да ви помогне да ги идентификувате своите цели, сили и предизвици и да создадете план кој ке го следите за да си постигнете некои цели на личен или професионален план, тогаш  може да имате корист од овој велнес тренинг.

Холистичкиот-сеофатен велнес тренинг го третира клиентот како био-хемиски уникатна личност со различни  потреби кои го водат кон сопствениот мир и среќа. Истражувањата покажуваат дека добро е кога имаме некој, кој може да разговара со нас за емоционалната, психолошка или физичка состојба. Добро е да имате некој кој ќе може да ја насочи вашата способност за да Вие презвемете големи (или мали, но моќни) промени во вашиот живот.

Групен тренинг

 • 2 дена по 6 сесии од 1,5 час (вкупно за цел викенд 18 часа работа)
 • Проценка на благосостојба и начин на живеење
 • Персонализиран Wellness Workbooks за учесниците
 • EFT техника за емоционално ослободување
 • Одврзување од енергетските врски- техника по методот на Филис Кристал
 • Вежби и препораки за исхрана, начин на живот и начин на размислување – индивидуален осврт на секој учесник
 • Два месеци поддршка преку маил по завршување на тренингот
 • Сертификат за завршен “Holistic Health and Wellness program” 18 часа

Индивидуален тренинг

 Индивидуален коучинг во себе може да вклучи една или повеќе вредности од листата подоле во договор со клиентот

 • 1 x 1 коучинг сесија (90 минути/сесија)
 • 1 х Прашалник за проценка на благосостојба и начин на живеење
 • 1 х персонализирана Wellness Workbooks
 • Вежби кои вклучуваат препораки за исхрана, начин на живот и начин на размислување – во согласност со психолошкиот профил на клиентот,
 • EFT техника за емоционално ослободување
 • Одврзување од енергетските врски- техника по методот на Филис Кристал
 • Јога вежби и техники за дишење
 • Поддршка преку телефон и е-пошта помеѓу сесиите
 • Сертификат за завршен “Holistic Health and Wellness program”
 • Препорачуваме минимум две сесии во еден месец
 • Во договор со клиентот за долгорочна соработка – индивидуалните коучинг сесии- нудиме пакет со попуст за поминување на целата програма, на ваше барање.

 Иднивидуалниот коучинг може да биде вистинска инвестиција за вас.

Запомнете дека вашето здравје е вашата најголема инвестиција и за да го направите одржливо и функционално потребно е да направите долгорочни промени и понекогаш треба некој кој ќе ве води, тренира и поддржува.

http://healthylifeskills.mk/mk/wp-admin/fusion_lightboximage

Healthy Life Skills од Скопје, организира еднодневни работилници наменети за професионалци и индивидуалци на тема

„CALM DOWN – SLOW DOWN”

Усвојување на вештини за воспоставување на баланс во личниот и професионалниот живот,

Доколку сакате да ги идентификувате личните стресни фактори, да научите и примените техники за справување со нив или за нивно намалување, како и да усвоите нови вештини и способности за справување со напнатост и умор, но и да го интегрирате ново стекнатото знаење во вашиот секојдневен живот овој тип на работилници е За Вас!

За прв пат во Македонија преку оваа работилница ќе работиме на хит концептот Wellness ( Health, Happiness, Wealthy) , а ќе се запознаете со концептот активирање на свеста (Body Mind & Spirit Concept) и истиот ќе го вежбате.

За повеќе информации  можете да не контактирате преку страната.